İstanbul
İstanbul
Introducing
İstanbul’un gergin, karmaşık ve betonarme yapılarla çevrili olduğunu hep biliyorduk. Ama bu güzel şehrin her iki tarafında, özellikle de Karadeniz kıyısında, dinlenmek için birbirinden güzel kamp alanları var! Bazı kamp alanları denize yakın, bazıları ise kuş havlamalarının olmadığı yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili yemyeşil bir doğaya dalmış durumda.
Böyle bir yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Sen de haklısın İnternetteki İstanbul kamp alanlarının çoğu dağınık ve karmaşık bilgilerden oluşmaktadır. İşleri biraz daha kolaylaştırmak için oturduk ve İstanbul’daki tüm kamp alanlarını araştırdık ve sunduğu fırsatları göz önünde bulundurarak kapsamlı bir liste oluşturduk.
- Kumköy Kilyos Kamp Alanı
- Balaban Gölü (Duru Göl) Kamp Alanı
- Sazlı Bosna Gölü Kamp Alanı
- Bıçkıdere Kamp Alanı
- Darlık Barajı Kamp Alanı
- Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı
- Kaptanın Mezarı Kamp Alanı
- Ömerli Barajı Kamp Alanı
- Bozhane Köyü Kamp Alanı
- Emirli Köyü Kamp Alanı
- Sofular Plajı Kamp Alanı
- Karacaköy Kamp Alanı
- Akçakese Kamp Alanı
Kumköy Kilyos Kamp Alanı
İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki Salyer semtine bağlı olan Kirios, şehirde plaj tatilinizi ya da çadırda kamp kurabileceğiniz ender yerlerden biri. Şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir.
Saha: Sahilde
Kamp alanı: Ücretsiz kamp alanında tuvalet, elektrik, duş, soyunma odaları, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler bulunmamaktadır. Sahil boyunca uzanan iş plajlarını seviyorsanız, bir kamp gezisi için ihtiyacınız olan hemen hemen her şeye erişebileceksiniz. Kamp alanı çevresindeki marketlerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp ücreti:Kumköy sahilinde ücretsiz kamp alanı bulunmaktadır. Ancak tuvalet, duş, elektrik, şezlong, şemsiye gibi hizmetlere ulaşmak isterseniz hem kampa hem de plaja sahildeki ücretli mağazalardan ulaşabilirsiniz. Deniz kenarında. Sahil.
Balaban Gölü (Duru Göl) Kamp Alanı
Dur Gölü olarak da bilinen Balaban Gölü, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde Karadeniz’e kıyısı sayılabilecek, doğada bol oksijen ve sakinlik vaat eden yerlerden biridir.
Yer:Göl Kenarı
Kamp Alanı: Çadır ve karavan sahaları, yürüyüş parkurları, balık tutma ve yangın söndürme alanları. Tuvalet, elektrik, çeşme ve duşlar mevcut değildir. Kamp alanına gelmeden önce yiyecek ve içeceklerin temin edilmesi gerekmektedir.
Kamp ücreti: Ücretsiz
Sazlı Bosna Gölü Kamp Alanı
Bir diğer doğa harikası yer ise Arna vutköy sınırları içerisinde yer almaktadır. Sazlıbosna Gölü, nispeten yeşil bir ortamda, ulaşımı kolay bir ovada, çadır kampı için uygun bir kamp yapma imkanı sunuyor.
Siteler:Göl Kenarı
Kamp Alanları: Çadırlar, karavanlar, yürüyüş parkurları, balık tutma ve yangın alanları için sahalar. Tuvalet, elektrik, çeşme ve duşlar mevcut değildir. Kamp alanına gelmeden önce yiyecek ve içeceklerin temin edilmesi gerekmektedir.
Kamp ücreti: Ücretsiz
Bıçkıdere Kamp Alanı
İstanbul’a uzak olmayan hafta sonlarından biri olan Bıçkıdere, doğası gereği güzel bir Anadolu köyünü andıran yapısıyla kamp tutkunlarının gözdesi. Adanın kamp listesinde ünlü olan ada yolu üzerindeki bir köye aracınızla gitmenizi tavsiye ederiz.
Kamp Alanları: çadır ve karavanlar için kamp alanları, yürüyüş parkurları, balık tutma ve yangından korunma alanları. Tuvalet, elektrik, çeşme ve duşlar mevcut değildir. Kamp alanına gitmeden önce yeterince yiyecek ve içecek almanız gerekiyor.
Kamp ücreti: Ücretsiz
Darlık Barajı Kamp Alanı
Adanın kenarındaki bir başka kamp alanı da balık tutmak için iyi bir nokta olan Darlık Barajı. Dar engele kadar sürmelisiniz. Trafik Ümraniye Çekmeköy caddesini takip ederek Hüseyinli kavşağından Üvezli istikametinde ile caddeye döner.
Yer: Göl
Kamp Alanı: Çadır ve karavan kamp alanları, yürüyüş parkurları, balık tutma ve itfaiye alanları. Tuvalet, elektrik, çeşme ve duşlar mevcut değildir. Kamp alanına gitmeden önce yeterince yiyecek ve içecek almanız gerekiyor.
Kamp ücreti: ücretsiz
Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı
İstanbul’un kuzeyindeki Riva, Şile ve Ağva bölgelerinde birçok saklı doğa cenneti bulunmaktadır. Bunlardan biri Hacılı Şelalesi. Belki İstanbul’daki birçok kişi burayı bilmiyor bile.
Yer: Nehir kenarı
Kamp Alanı: Çadır ve karavan sahaları, yürüyüş parkurları, açık yakma alanları. Tuvalet, elektrik, çeşme ve duşlar mevcut değildir. Kamp alanına gelmeden önce ihtiyacınız olan yiyecekleri sağlamalısınız.
Kamp ücreti: ücretsiz
Kaptanın Mezarı Kamp Alanı
İstanbul’un en yeşil bölgesi olan Beykoz’un Karadeniz kıyısındaki Riva bölgesinde yer alan kamp alanı, şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Kaptanın Mezarı Kamp Alanıbozulmamış doğasıyla bilinmeyen bir yerdir. Bu özellik huzur arayanlar için idealdir.
Saha: Sahilde
Kamp tesisleri: Çadırlarda, karavanlarda, yürüyüş parkurlarında ve yüzme alanlarında sahalar. Tuvalet, elektrik, çeşme vb. ihtiyaçlar sahile yakın ticari tesislerden karşılanmaktadır. Kamp alanına gitmeden önce kendinize yeterli yiyecek ve içecek almanız gerekiyor.
Kamp ücreti: ücretsiz
Ömerli Barajı Kamp Alanı
Ejderhaya benzeyen devasa bir baraj düşünün. Ömerli Barajı da bu yerlerden biridir. Çok uzağa gitmene gerek yok. İstanbul’un Çekmeköy semtinden araçla 15 dakika uzaklıktaki Ömerli Barajı, yürüyüşçü ve balıkçı grupları için popüler bir destinasyondur.
Yer:Göl Kenarı
Kamp Alanları: çadır ve karavan kamp alanları, yürüyüş parkurları, balık tutma ve açık hava yakma alanları. Tuvalet, elektrik, çeşme ve duşlar mevcut değildir. Kamp alanına gelmeden önce kendinize yeterli yiyecek ve içecek sağlamanız gerekir.
Eğitim Ücreti: Ücretsiz
Bozhane Köyü Kamp Alanı
Suyun aktığı şehri seviyorum. Bosane kasabası böyle bir yer. Essentie çayının geçtiği Bozhane köyü, İstanbul’un Beykoz ilçesinde oldukça güzel bir yerleşim yeridir. Köyün kendisi bile ilk girişteki sessizlikle büyülenir. Bir çadırda kamp yaparken hissettiğiniz huzurlu duyguyu hayal edin.
Kamp tesisi: karavan çadırları ve kamp alanları, yürüyüş parkurları, balık tutma ve açık hava yangın alanları. Bosane köyündeki cami ve kafelerden tuvalet, elektrik, çeşme ve daha birçok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanına gitmeden önce köy bakkallarından ve pazarlarından yiyecek ve içecek alın.
Kamp ücreti: ücretsiz
Emirli Köyü Kamp Alanı
Emirli köyü Pendik merkeze 25 km, şehir merkezine 77 km uzaklıktadır. Burası Ömerli Barajı’nın geçtiği yerlerden biri olduğu için huzurlu ve konforlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kamp tesisleri: Çadır ve karavan kamp alanları, yürüyüş parkurları, açık yakma alanları. Emily Köyü’ndeki cami ve kafelerde tuvaletler, elektrik, çeşmeler ve daha fazlası karşılanabilir. Kamp alanına gitmeden önce kendinize yeterli yiyecek ve içecek sağlamanız gerekir.
Kamp ücreti: Ücretsiz
Sofular Plajı Kamp Alanı
İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan Sofular Köyü, Karadeniz sahil sahillerinde hafta sonları ve kamp yapmak için gidilebilecek yerlerden biri. Ayrıca bu kamp alanının önünde halk plajı bulunmaktadır. Plaja gitmek istemiyorsanız halk plajına 5 dakikalık yürüme mesafesinde piknik alanları ve piknik alanları bulunmaktadır. Üç yerde de ücretsiz.
Yer: Sahilde
Kamp malzemeleri: Çadır ve karavan sahaları, yürüyüş parkurları, yüzme havuzları. Tuvalet, elektrik, çeşme vb. ihtiyaçlarını karşılayabilir. Sahile yakın ticari faaliyetler. Kamp alanına gitmeden önce yiyecek ihtiyacınızı karşılamanız gerekmektedir.
Kamp ücreti: ücretsiz
Karacaköy Kamp Alanı
İstanbul’a 83 km uzaklıkta bulunan Karacaköy Kamp Alanı, plaj severlere eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor. Şile’ye 24km uzaklıktaki köy, kırsalda küçük bir gölü çevreliyor. Yürüyebilir, en sevdiğiniz ovalarda kamp kurabilir ve geceleri yıldızları sayabilirsiniz.
Konum: Sahilin hemen çıkışı
Kamp Alanları: Çadır ve karavan kamp alanları, yürüyüş parkurları, yangın koruma alanları. Karacaköy köyündeki cami ve kafelerden tuvalet, elektrik, çeşme ve daha pek çok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanına gelmeden önce gerekli yiyecekleri sağlamanız gerekmektedir.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Akçakese Kamp Alanı
Şile’ye 17 km uzaklıkta bulunan Bıçkıdere Köyü, plaja sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde kamp yapmaya ve yüzmeye uygundur. Akcakese, Sofular köyü gibi küçük bir köydür.
Konum: Plaja birkaç adım
Kamp tesisleri: Çadır ve karavan kamp alanları, yürüyüş parkurları, açık yanma alanı, denizden adımlar. Tuvalet, elektrik, çeşme vb. ihtiyaçlarını karşılayabilir. Akçakese köyünde bir cami veya kafe. Kamp alanına gitmeden önce kendinize yeterli yiyecek ve içecek sağlamanız gerekir.
Kamp ücreti: ücretsiz
- CURRENCY TL, USD, EURO
- LANGUAGE Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca
- BEST TIME TO VISIT Yıl boyunca